Home
Van dag naar goud

Welkom bij mijn allereerste blogpost! Vandaag laat ik zien hoe je in zes simpele stappen een daglicht foto om kan toveren tot een gouden uur foto. De programma’s waar ik mee werk zijn Photoshop CC en Lightroom 5.

Laten we beginnen!1. Werk weg wat stoort
Als eerste heb ik het hekwerk op de achtergrond weggewerkt met de kloonstempel.

3. Selectieve kleuren
Met de bewerkingslaag ‘selectieve kleur’ heb ik vooral met de gele en groene tonen gespeeld totdat er een warme/goude gloed ontstond. Ik heb het effect iets weggehaald bij Ghazi met behulp van een masker.

5. Vignet
Daarna heb ik een vignet toegevoegd. Dit kan op een heleboel verschillende manieren, maar ik heb met curven de foto donkerder gemaakt en met een masker geverfd waar ik het effect wil zien. Dit is aan de onderkant en de zijkanten. De bovenkant heb ik licht gelaten.2. Versterk het licht
Daarna heb ik het licht op de achtergrond versterkt. Ik heb een stip met een brush gezet op de plek waar het licht vandaan komt.
– Witte stip op ‘zwak licht’.
– Gele stip op ‘bedekken’.

4. Kleurbalans
Met de bewerkingslaag ‘kleur balans’ heb ik de foto een stuk warmer gemaakt. Ook hier heb ik het effect iets weggehaald bij Ghazi met behulp van een masker.

6. Finishing touches
Als laatste heb ik nog wat met de curven gespeeld en de laatste dingen in Lightroom gedaan zoals oplichten en contrast toevoegen. That’s it!

Bedankt voor het lezen! Ik hoop dat jullie er wat van hebben geleerd. Ik ben benieuwd naar hoe jullie bewerken. Als je nog vragen, suggesties of tips hebt voor de blog, dan hoor ik dat graag!

Liefs,

Minh  Dan

Leave a Comment

Your email address will not be published.