F O T O G R A A F

FOTOGRAAF

Wie staat er achter de camera?


Hi! Mijn naam is Minh Dan Vu. Ik ben 21 jaar oud en woon in Lelystad. Mijn ouders komen uit Vietnam. Op het moment ben ik derdejaars bouwkunde student aan de TU Delft.

Al van jongs af aan was ik al bezig met creëren. Schilderen, tekenen, knutselen, wat het ook was, je zag mij altijd in de weer met verf en potloden. Het creëren is niet meer gestopt en ik ben blij dat ik mijn passie heb kunnen vinden in fotograferen.

Ik hou heel erg van de Italiaanse keuken, snowboarden en de kleur rood. Verder vind je mij vaak achter een piano, zoeken naar de mooiste lichtinval of kijken naar natuur documentaires.

Gepassioneerd


Geduldig


Georganiseerd


Mijn begin

Als klein meisje van 11 jaar won ik een fotoshoot met mijn favoriete pony van de manege. Toen ik de foto’s ontving, besefte ik mij hoe waardevol foto’s konden zijn. Ik kocht al gauw mijn eigen camera, de Canon 550D, en begon met het fotograferen van werkelijk alles. Met veel oefening ben ik gekomen waar ik nu ben.

Mijn werk

Mijn werk wordt gekenmerkt door een zachte, lichte en warme sfeer. Ik probeer altijd naar voren te halen wat de locatie en het licht op dat moment aanbieden. Met elke fotoshoot en bewerking vordert mijn stijl weer en ik leer nog elke dag dingen bij. Ik vind het fantastisch dat ik mijn creatieve ei in het fotograferen kwijt kan en behandel elke foto als een kunstwerk.

Mijn doel

Mijn doel is het vastleggen van die speciale momenten. Ik wil in de toekomst meer gaan reizen om ook de paardenwereld in andere landen vast te leggen. Ik hoop nog lang mensen te kunnen inspireren met mijn werk.

POLAROIDS

Mijn favoriete herinneringen


Mooie uitzichten

Peak district, Engeland 2019

Pure blijdschap

Strand, Portugal 2019

Snowboarden

Westendorf, Oostenrijk 2016

WINNAAR NATIONAL GEOGRAPHIC

Fotowedstrijd 2018 categorie dier

De meest bijzondere foto die ik ooit heb geschoten is deze foto van hengst Polluce, gemaakt tijdens een fotoreis in Italie in 2018. De eigenaar bracht hem naar een verlaten kerkje waar het warme avondlicht perfect naar binnen scheen. Op het moment zelf dat ik de foto nam kreeg ik een gevoel die ik destijds niet kon plaatsen. Toen ik een advertentie voor de fotowedstrijd van National Geographic voorbij zag komen stuurde ik deze foto in en dacht er verder niks bij. In november 2018 kreeg ik het nieuws dat ik was geselecteerd als finalist en werd ik in Amsterdam uitgenodigd voor de bekendmaking van de winnaar. Het moment dat mijn naam werd geroepen is nog steeds een surreal moment; Winnaar publieksprijs in categorie dier. Ik begrijp nu waarom ik dat gevoel kreeg toen ik de foto nam. Een groot bedankje voor iedereen die toen op mij had gestemd. Een foto die mij voor altijd dierbaar zal blijven!